Thursday, 17 August 2017

REVIEW: EKEN H9R ACTION CAMERA



Hai semua!! harini Jue nak cerita pasal EKEN H9R ACTION CAMERA. Camera yang memang yang dah lama di idam-idamkan ala-ala go pro gitu. Sebelum ni terniat nak beli GoPro, tapi bila tengok harga Jue terpaksa batalkan hasrat untuk beli benda alah tu. So Jue cuba usha lain-lain action camera murah tapi cantik dan berkualiti. Eken ni agak popular sebenarnya dalam industri action camera ni, tapi Jue baru je tahu so, agak lambat membelinya. Nak tahu Jue beli camera ni tak sampai RM300 tau siap dapat add on monopod dan juga floating Bobber(yang boleh terapung kat air tu)
Harga semua sekali Jue dapat RM225.80 FREE POS itu penting. Jue beli dekat Shoppe jer, so korang boleh install apps shopee siap-siap dekat phone korang kalau nak membeli.

Bagi ju, camera ni comel dan kecik. Boleh bawak ke mana-mana jer, nak masuk poket nak masuk air nak masuk hutan semua boleh, Kalau DLSR tu nak bawak mesti leceh dah ler besor gedabak kan.
Cam ni guna fish eye lens so senang nak snap pic tau. Jue tunjuk gambar jap ea


Ha, tantik tak? ni ju amik masa honeymoon kali ke 3 di Bukit Gambang Resort City aritu, sebenarnya cam ni more cantik kalau amik video tau, sebab dia punya megapixel untuk video 4K25 kalau gambar just 12mp sahaja, tapi ini pon dah lawa kot. Masa Ju honeymoon aritu ju ada ambik video main air tau. Ha korang jangan terkejut RM225.80 tu beserta basic set in a box. Dapat waterproof housing so boleh bawak masuk dalam air. Ni basic setnya dan ju sertakan sekali video mase main air.






 Look, clearkan, cantik plak tu  hihihi. Okey, dekat bawah ni ju ada sertakan close up Eken H9R Action camera ni. Ju pilih warna pink sebab I like pink sesangat. Dekat youtube banyak tutorial cara guna camera ni, so memang tak ada masalah kalau nak guna nanti. Camera ni juga boleh connect dengan phone guna wifi yang ada dekat cam ni, dekat dalam buku panduan dia akan bagi apps yang boleh kita download untuk connect dengan cam EKEN H9R ni.



Owrite, itu sahaja yang dapat Jue kongsi untuk kali ni, Pada awak-awak yang memang tengah cari camera action dengan harga yang berbaloi-baloi, mungkin awak-awak boleh miliki EKEN H9R ni.

* ini bukan paid review tau, ini adalah pengalaman Jue sendiri.


1 comment:

  1. Sy ada eken h8r tapi bila record video xboleh tengok dekat henfon.. Tau x mcm mana nak buat?

    ReplyDelete

 
Copyright© All Rights Reserved julinaalias24.blogspot.com